Uiteraard weet u inmiddels wel dat iedere organisatie getroffen wordt door een al dan niet doelgerichte cyberattack en uiteraard bent u op de hoogte van de maatregelen die getroffen moeten worden. De rapporten liegen er niet om en schrijven dat ransomware gemeengoed en nog geavanceerder is geworden.

Ondanks de ‘slechts’ paar duizend meldingen van datalekken die gedaan zijn bij de autoriteit, dankzij de nieuwe wet bescherming persoonsgegevens welke op 1 januari 2016 van kracht is, is de waarheid dat door zowel kwaadaardige software, maar ook door menselijke fouten het vaak mis gaat bij organisaties.

Visie 2017

Peter Mesker, CTO van SecureLink Nederland, interviewt Security Consultant Stefan de Wit over assessment services, maturiteitsniveau van organisaties, de GDPR, Security Awareness en zwakheden in netwerken.

Bekijk het interview vanaf • 25:45

Security Maturity Assessment

Met de verder doorontwikkelde Security Maturity Assessment (SMA) doen wij een uitgebreide assessment om de preventieve, detectieve en responsieve capaciteiten van een organisatie vast te stellen, niet alleen vanuit de techniek, maar ook op het gebied van processen en mensen. Het resultaat van de Security Maturity Assessment is een presentatie en een verslaglegging met daarin naast de bevindingen de strategische verbeterpunten. Het doel is om te komen tot een hoger maturiteitsniveau op een efficiënte en effectieve manier. Tevens wordt de mate van GDPR-readiness meegenomen.

Meer informatie over SMA