LiveScan, Vulnerability Management as a Service

Om te kunnen overleven in de huidige markt moeten netwerken veilig, open en met elkaar verbonden zijn om eenvoudig informatie te kunnen uitwisselen met klanten, leveranciers en business partners over de hele wereld.

Zonder goed management kunnen deze voordelen ook serieuze beveiligingsrisico’s tot gevolg hebben.

De huidige dreigingen voor informatie beveiliging zoals internet wormen, Denial of Service aanvallen, virussen, en andere vormen van binnendringing zijn steeds verder ontwikkeld, komen steeds vaker voor en zijn gevaarlijker dan ooit. De toename van gevonden kwetsbaarheden in combinatie met de snelheid waarmee nieuwe dreigingen worden ontwikkeld maken deze uitdaging alleen maar moeilijker.

Het meten en beheren van netwerk risico’s is een significante uitdaging voor bedrijven van elke omvang.

Additionele beveiligingsoplossingen zoals firewalls, antivirus software en intrusion detection systemen zijn noodzakelijke lagen van beveiliging, maar zijn niet in staat om proactief kwetsbaarheden binnen een netwerk te detecteren en kunnen niet betrouwbaar aanvallen voorkomen. De aanvallen van vandaag de dag omzeilen deze lagen van beveiliging en hebben netwerk kwetsbaarheden als doel.

Het managen van kwetsbaarheden is een kritiek component binnen iedere security infrastructuur aangezien het proactief  detecteren en herstel van kwetsbaarheden mogelijk maakt. Het tempo waarin nieuwe kwetsbaarheden ontdekt worden lijkt alleen maar te groeien en de tijd waarin exploits worden ontwikkeld voor deze kwetsbaarheden lijkt alleen maar korter te worden. Het resultaat hiervan is dat het niet meer voldoende is om slechts eenmaal per jaar, of zelfs per kwartaal, een kwetsbaarheidanalyse te doen van het netwerk. Gartner adviseert om dergelijke analyses op een dagelijkse of wekelijkse basis uit te voeren.

LiveScan automatiseert alle stappen voor het managen van kwetsbaarheden. Dit maakt het mogelijk voor bedrijven om de beveiliging van hun netwerken sterker te maken en geautomatiseerde kwetsbaarheidanalyses uit te voeren. Binnen deze analyses zit zelfs de mogelijkheid om te controleren of netwerken en systemen voldoen aan regel- en wetgeving, corporate security policies en eventueel compliant zijn met Payment Card Industry (PCI).

LiveScan is een on demand en online dienst welke binnen een aantal uren actief kan zijn, waar ook ter wereld. Gebruikers kunnen direct een overzicht krijgen van de status van hun netwerk en systemen.

Belangrijke eigenschappen

LiveScan beschikt over de volgende eigenschappen:

  • Ontdek en verken alle componenten en systemen binnen uw netwerk
  • Identificeer en herstel kwetsbaarheden proactief
  • Rapporteer en verifieer
  • Manage en reduceer business risico’s

 

Wilt u meer informatie of een demonstratie, neem dan gerust contact met ons op.

LiveScan Vulnerability Management

“Qua functionaliteit is alles prima in orde, maar is het veilig? Bent u zich bewust van de gevaren binnen uw eigen (online) omgeving? Heeft u het gevoel dat de beveiliging niet adequaat en volledig is ingericht? Maak uw netwerk immuun voor gevaren door hun doelen te elimineren.”