Vulnerability Management

Bent u op de hoogte van kwetsbaarheden van uw organisatie? Een solide beveiliging van de IT-omgeving is cruciaal voor een goede bedrijfsvoering. Het beveiligingsniveau van uw organisatie kan fluctueren; wanneer fouten in ICT-componenten bekend worden of deze verkeerd worden ingezet, vormen ze namelijk al gauw een bedreiging voor het beveiligingsniveau. Nieuwe kwetsbaarheden in hardware, besturingssystemen en in toenemende mate in applicaties en databases worden dagelijks ontdekt.

Vulnerability Management, ofwel het beheer van kwetsbaarheden is het gereguleerde en voortdurende gebruik van gespecialiseerde beveiligingstools en workflows die actief helpen bij het elimineren van risico’s die misbruikt kunnen worden.

Doel Vulnerability Management

Het doel van Vulnerability Management is drieledig:

  • Het periodiek toetsen van de security status van de IT infrastructuur van een organisatie;
  • Het bepalen van de compliancy van het security beleid binnen een organisatie;
  • Het opsporen van vulnerabilities in applicaties en systemen binnen de gescande infrastructuur en advies voor het herstel.

Vulnerability management draagt bij aan het verhogen van het beveiligingsniveau. Dit gebeurt door kwetsbaarheden vroegtijdig in kaart te brengen, te verhelpen of de gevolgen ervan te beperken. Als dit consequent en planmatig gebeurt, kan schade door misbruik en/of onoordeelkundig gebruik tot een minimum worden gereduceerd.

Onze unieke samenwerking met Greenbone zorgt niet alleen voor de tools, maar ook voor de kennis van vulnerability management. Een security scan (vulnerability assessment) alleen is niet voldoende, ook de work flows en uw organisatie moeten hierop worden ingericht.

SecureLabs adviseert u graag over de wijze waarop u vulnerability management kunt inrichten en welke middelen u hiervoor kunt inzetten.