Unified Security Management – AlienVault


Focus op detectie en analyse

AlienVault is de toonaangevende leverancier op het gebied van Unified Security Management, een nieuwe generatie SIEM (Security Information and Event Management) oplossingen.

Unified Security Management (USM) gaat verder dan bestaande SIEM oplossingen en zorgt voor integratie van alle bestaande security oplossingen binnen uw organisatie. SecureLabs ziet een verschuiving binnen de markt van een preventieve mentaliteit naar een focus op snelle detectie. Detectie en opvolging worden steeds belangrijker dan preventieve maatregelen. Als we eerlijk kijken dan heeft iedere leverancier haar beperkingen als het gaat om de oplossing. AlienVault biedt een totale kijk op uw IT security. AlienVault helpt inzichtelijk maken middels detectie en helpt u pro-actief te handelen.

AlienVault USM onderdelen:

  • Asset discovery
  • Vulnerability assessment
  • Threat detection
  • Behavioral analysis
  • Security intelligence

De geïntegreerde features worden versterkt door AlienVault labs en de Open Threat Exchange (OTX) intelligentie feed. OTX is de grootste “crowd-sourced” threat repository ter wereld en geeft toegang tot real-time gedetaileerde informatie over dreigingen in de wereld.

Unified Security Management

Hackers zijn gevaarlijker dan ooit. Wereldwijd is bijna 90% van de bedrijven slachtoffer geworden van een security incident. 67% van de slachtoffers zijn zelfs vaker dan één keer geraakt.

De schade loopt in de miljarden. Bij de meeste organisaties ontbreekt het aan tijd, resources en expertise om alle technologieën te monitoren. En zoals eerder genoemd, iedere preventieve technologie heeft zijn eigen beperkingen en/of fouten waardoor aanvallers alsnog binnen kunnen komen. AlienVault zorgt met Unified Security Management voor de integratie van al deze tools om zo op een eenvoudige manier te kunnen monitoren. Firewalls en antivirus software alleen is niet voldoende om hackers buiten de deur te houden.

AlienVault is in staat om realtime de dreigingen bij te houden, te alarmeren en te rapporteren. Zeker door de verschillende ontwikkelingen in het IT landschap als het aannemen van de Sarbanes-Oxley wet, de PCI DSS standaarden, de ISO 2700x en de opkomst van mobiele devices, virtualisatie en de cloud voldoen veel bestaande tools en oplossingen niet meer. Preventie is niet langer het antwoord, het is tijd voor verandering. Dé oplossing ligt bij AlienVault Unified Security Management (USM).

Gartner’s Magic Quadrant

AlienVault wordt in Gartner’s Magic Quadrant for Security Information and Event Management gepositioneerd als visionaire speler. Bekijk hier het volledige SIEM rapport

Dat de Unified Security Management oplossing van AlienVault anders is dan de gevestigde orde als Arcsight, Splunk en Q1 wordt bevestigd door het Gartner rapport rondom SIEM (juni 2014). AlienVault wordt gepositioneerd als visionaire speler. De manier waarop AlienVault omgaat met het detecteren van dreigingen, root cause analysis, (cross)correlatie, etc. is fundamenteel anders. AlienVault is geschreven met security als primaire focus. AlienVault is visionair: Discover Security That’s Highly Intelligent.

Open Threat Exchange (OTX)

Daar waar andere partijen de threat intelligence feeds en netwerken afsluiten of slechts met een kleine groep mensen delen maakt AlienVault gebruik van het grootste crowd-sourced intelligence netwerk ter wereld. AlienVault OTX geeft iedereen de mogelijkheid om real-time gedetaillerde informatie op te vragen over over dreigingen en incidenten. OTX heeft hiervoor ruim 8.000 collection points, verspreid over 140 landen. Daarnaast geeft het security proffesionals de mogelijkheid om threat data te delen met OTX zodat anderen hun voordeel kunnen halen uit data gedeeld door anderen. Een van de primaire onderdelen van security is informatie delen over dreigingen.

otx

Managed Security Services

SecureLabs maakt in haar Managed Security Services (LiveProtect) onder andere ook gebruik van AlienVault. Wij zijn bovendien officieel technologie partner van AlienVault.

Download AlienVault trial

AlienVault Unified Security Management (USM) biedt een volledig security platform met de beste security monitoring tools in de markt. Klik op onderstaand logo om de trial versie te downloaden.

alienvault-logo-nav-green

 

Live demo

Wekelijks worden er live demonstraties gegeven van USM.

alienvault-screenshot

 

Demo site

Een live demo site is beschikbaar om USM te ervaren.

alienvault-live-demo